Felce and Perry
Emotional Wellbeing
Onder emotionele wellbeing valt 'Food store from Scratch'. Deze winkel is total gebasseerd op het echte product. Alle ingrediënten staan transparent voor je uitgestald. Hij past zo goed onder deze wellbeing, omdat mensen voldoening halen uit het feit dat ze alles weten over het gerecht wat ze gaan maken. Ze weten precies welke ingrediënten er allemaal inzitten. En om dan zelf zon gerecht te maken, maakt het natuurlijk extra leuk. Daarnaast geeft het je een soort van status. Je bent ten slotten van begin tot eind een gerecht aan het maken. En dat terwijl we in de ‘opwarm’ maatschappij zitten, maar alles snel, eenvoudig en vet moet zijn.
Ook hoort ‘Chaning meat labels’ onder het emotionele aspect. Je geeft jezelf namelijk een soort van respect als je vlees koopt dat eerlijk is. Dat de kip die je op je bord hebt een goed leven heeft gehad. Dat hij kon rondlopen, niet mishandeld werd, dat je weet waar het dier geleeft heeft en dus hoe doe geleefd heeft. Daarnaast zal dat jou voldoening geven als je aan een beter leven voor die beesten hebt geholpen. Dat is wat we tegenwoordig steeds belangrijker vinden. We worden er gelukkig van als we weten dat we iets goeds doen voor de wereld.
Material Wellbeing
Onder de material wellbeing valt “The ball which sees it all’. Deze kan namelijk een prachting materieel bezit zijn van het leven. Hij zorgt in oorlogsgebeiden namelijk voor veiligheid. Hij scant namelijk de omgeving, opzoek naar de vijand en brengt de omgeving in kaart. Daarnaast kan hij ook bermbommen onschadelijk maken. Hiermee zorgt de robot ook voor stabiliteit. De omgeving van plaatselijke bewoners zal minder zorgen met zich meebrengen en hierdoor is het leven weer iets stabieler daar. Het enige issue is wel het privacy aspect. Omdat hij alles ziet en constant in de buurt van bewoners is, geeft hij de mensen wel minder ruimte.
Daarnaast kun je ‘The Darknet' hier ook goed onder plaatsen. Die darknet wordt namelijk steeds opener. MEnsen kunnen steeds makkelijker in die onderwereld duiken, waar pornografische fotos door pedofielen naar elkaar worden doorgestuurd. En zo nog meer illegale dingen. Hier was dus teveel privacy. Langzaam aan zijn we door die bel aan het prikken waarbij het voor ons op internet ‘veiliger’ wordt gemaakt door de privacy van die darknet te verkleinen. Mensen als pedofielen zullen zo bijvoorbeeld eerder worden opgepakt en dat voorkomt een hoop leed bij mensen.
Development and activity
Hieronder kan ik ‘Uit je eigen stad’ goed plaatsen. Uit je eigen stad is namelijk op een erg educatieve manier bezig. Ze gebruiken nieuwe technieken, zoals vissenpoep gebruiken voor de groei van kroppen sla, en daarin zijn ze ook erg transparant. Uit je eigen stad geeft namelijk rondleidingen. Dan leggen ze precies uit wat ze op gebied van duurzaamheid doen en geven de ook educatie in het onderhouden van een moestijn. Ze leren de mens dus op een andere manier denken. De eigenaren hebben van hun beroep hun hobby gemaakt. Die passie brengen ze dus met educatie over.