Felce & Perry
Materiele wellbeing
Onder deze wellbeing valt de combinatie blogpost ‘Silly sustainability’. De tetrabin bijvoorbeeld past goed in de buurt doordat het ervoor zorgt dat mensen meer in afval in de prullebak gooien dan op straat. Er wordt namelijk een fun factor gebruikt om mensen hierop aan te sporen. Ook de vliegen farm voor in de keuken past hieronder. Hij wordt deel van hoe je je huis inricht en dus wordt het deel van je leven. Daarnaast is het inkomen besparend, omdat je zelf voor een protein bron zorgt. Je hoeft dus minder vaak vlees te kopen bijvoorbeeld. Het geeft dus ook meer stabiliteit.
Ook hoort bij deze wellbeing de coolhunt ‘The future of transport'. Deze coolhunt gaat namelijk grotendeels over het toekomstige vervoer in de stad en hoe dat zo veilig mogelijk kan. Zo zorgen de communicerende auto’s ervoor dat er geen botsing kan ontstaan. En de Glow in the dark belijning (Daan Roosegaarde) langs de snelweg geven de wegranden aan voor de onoplettende chauffeur in het donker. Het gaat dus vooral over hoe de stad op een duurzame manier leefbaar kan worden gehouden. Hier sluiten de lichtgevende bomen, ook van Daan, goed op aan. Ze vervangen de lantaarns in het donker, gaan alleen aan als er mensen langs fietsten en hebben geen energie nodig. Ze geven ons stabiliteit en maken het een stuk makkelijk op de weg en daarnaast.
Ontwikkeling en activiteiten
Onder dit segment van het Felce en Perry model valt de blogpost ‘Living a Tube Life’. Deze tube is een soort langwerpige stad van 21 km. Het is totaal leefbaar gemaakt voor mensen, met woningen, kantoorruimte, parken en landbouwgronden. Maar dus wel een nieuwe ontwikkeling vanwege de vorm, maar vanwege de functie. Hij reinigt namelijk het vieze water van de rivier die erlangs/ eronder stroomt. Hierdoor krijgt de stad Delhi schoonwater dat door de miljoenen stad stroomt. Het hele leven kan hier eigenlijk plaatsvinden. Van geld verdienen tot een gezien stichten tot vrijetijdsactiviteiten.
Fysieke wellbeing
‘Highway, Bikeway’ past onder de fysieke wellbeing. Dit is namelijk een snelweg speciaal gemaakt voor fietsers. Er wordt dus flink aangemoedigd om in plaats van de autosnelweg de fietssnelweg te nemen. Dat is natuurlijk veel beter voor de fysieke gezondheid. Ook is de mobiliteit beter. Met een auto moet je toch vaak omrijden. Als je eenmaal via deze fietssnelweg in de stad bent, kun je je sneller door de stad manouveren. Alleen persoonlijke veiligheid kan een twist punt zijn. Als een auto met hoge snelheid op die fietssnelweg komt, wil je niet degene zijn die daar net fiets. Aan de andere kant, de hekken en de zonnepanelen, schermen het wel goed af van de autosnelweg.
Emotionele wellbeing
Hieronder past de blogpost “Vertical Growing”. Als je duurzaam bezig bent, geeft dat jou best wel een bepaalde status. En daarnaast geeft het je voldoening. Als je zelf groenten verbouwt, weet je dat het goed is behandeld, zonder toegevoegde middelen. Het stelt je gerust. Daardoor vertrouw je eigenlijk blind wat je aan het eten bent. Ook krijg je een positief beeld van jezelf. Je geeft namelijk om de aarde waar je op leeft en bent ethisch goed bezig. Je eigenwaarde kan er een boost van krijgen.